top of page
banner-img-01.jpg

Soorten coaching

Life coaching

Soms hebben mensen hulp nodig bij vraagstukken die ze in het dagelijks leven tegenkomen. Bijvoorbeeld bij werkgerelateerde problemen of bij andere ingrijpende zaken. Mensen hebben met regelmaat een onrustig gevoel dat ze lastig kunnen plaatsen. Ze hebben het immers goed! Een leuke baan, mooi huis, gezonde kinderen etc. Maar toch wringt er iets. Het is vaak moeilijk om te verklaren waar die onrust vandaan komt.

Als Life coach help ik je jouw doelen te bereiken. Sommige mensen willen beter omgaan met stress. Anderen lopen voortdurend tegen dezelfde problemen aan. Als Life coach kan ik met uiteenlopende situaties overweg en coach ik jou zodat je weer verder kunt met jouw leven.

_MG_1052.JPG
Life Coaching

Life coaching is door middel van personal coaching met een life coach vormgeven aan jezelf en je leven zoals jij het voor ogen hebt. Als life coach help ik je jouw leven in te richten zoals jij dat wilt. Samen creëren we inzicht in jouw kwaliteiten, wensen, drijfveren en meer zelfbewustzijn. Investeren in jezelf is altijd de moeite waard, zowel voor jezelf als de mensen om jou heen.

Life coaching gaat over het verkennen van jezelf zowel emotioneel als mentaal. Hierdoor leer je jezelf op een verdiepende manier kennen én wordt er ook gewerkt aan richting geven aan jezelf zoals jij dat graag zou willen.                      

One on One.jpeg

Loopbaancoaching

Loopbaancoaching werkt door middel van persoonlijke één-op-één gesprekken met de werknemer. Tijdens deze gesprekken werk ik samen met jou om de redenen bloot te leggen waarom je vastloopt. Door te praten en middels coaching kan er op zowel privé- als werkgebied meer rust ontstaan bij jou en voorkom je dat, bijvoorbeeld, een burn-out ontstaat.

De arbeidsmarkt verandert voortdurend en steeds sneller. Waarschijnlijk ben je ooit je loopbaan begonnen met de nodige ambitie en verwachtingen. Toch valt het niet altijd mee om deze verwachtingen om te zetten in resultaten.

Carer

Waarschijnlijk zul jij tijdens je leven een paar keer van baan, of misschien zelfs van beroep, veranderen. Wil jij vooruit in je werk? Dan kan ik jou helpen.

Het begint met ambitie, maar hoe maak je de juiste keuzes zodat jouw kwaliteiten en talenten tot hun recht komen? Samen met jou zorg ik ervoor dat je opnieuw de regie neemt over je verdere loopbaan. Samen bekijken we waar je nu staat en welke ontwikkeling of stappen er nodig zijn om grip te krijgen op je verdere loopbaan.

Ik sta je bij met het ontdekken van je talenten, vaardigheden en drijfveren. En met het vinden van een baan die daarbij past of zelfs het uitstippelen van een heel carrièrepad. Je kan ook bij mij terecht voor alle andere werkgerelateerde vragen, bijvoorbeeld over hoe je om kunt gaan met stress, onzekerheid of conflicten in je baan.

Voor de werkgever

Effecten van stress

Stress wordt door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) een “wereldwijde epidemie” genoemd. Het is ‘de’ ziekte van deze tijd. Als werkgever wil je graag zien dat jouw werknemers met plezier, enthousiasme en positieve energie hun werkzaamheden uitvoeren. Maar wat als het plezier en enthousiasme even niet aanwezig is?

Wanneer werknemers kampen met stress (privé of zakelijk), overbelasting of uitvallen door werk- en prestatiedruk, is er sprake van een risicogroep. Deze groep behoeft aandacht voordat men daadwerkelijk uitvalt. Als werkgever kunnen de kosten bij uitval van een werknemer hoog oplopen, wat nooit wenselijk is voor de organisatie. Met preventieve en adequate zorg kunnen deze kosten sterk verminderd worden.

03.jpg
For the Employr

Werkwijze

In gesprek wordt er gekeken naar de oorzaak en oorsprong van de klacht én wordt er gebouwd aan nieuwe vitaliteit. Samen wordt er inzicht gegeven in ingrijpende levensgebeurtenissen (zoals ouderschap, overlijden, verhuizen, scheiding, ontslag) waar werknemers tijdelijk van uit balans kunnen zijn. Ik richt me op het optimaliseren van emotioneel welbevinden, het verminderen van valkuilen en het versterken van kwaliteiten.

06.jpg

Winst

Investeer in de juiste zaken!

Met besparen maak je de organisatie nooit winstgevend. De beste investering die je kan doen is in mensen! Werknemers zijn niet alleen het visitekaartje van jouw bedrijf; zij zijn ook de motor. Uitval door ziekte is een optelsom van gemiste signalen. Door coaching effectief en daar waar mogelijk preventief in te zetten zorg je als organisatie op werknemersniveau voor jouw medewerkers. Jouw ROI (return on investment) is een daling van ziektekosten en een stijging van een gezonde werkcultuur. Een gelukkig mens presteert nu eenmaal beter, krijgt meer gedaan in minder tijd en werkt aanstekelijk binnen het team.

Veel werkgevers bieden hun werknemers de mogelijkheid om een loopbaancoach/life coach in te schakelen. Dit wordt vaak zeer gewaardeerd omdat je als werkgever laat zien dat je ook de persoon achter de werknemer respecteert.

Gesprekken kunnen zowel binnen het bedrijf als in mijn praktijk plaatsvinden.

 

Wil je graag door mij gecoacht worden maar is de afstand en/of beschikbaarheid overdag een struikelblok? Ik bied ook online coaching aan.

Geïnteresseerd

Graag ga ik met je in gesprek om naar jouw specifieke wensen te luisteren. Zo kunnen we tot een gedegen aanpak komen waarbij een zorgvuldige werkwijze, hoge kwaliteit en resultaat garanties zijn.

bg.png

Referenties na een Life coaching traject

“Jouw coaching heb ik als heel fijn en doelgericht ervaren. De rust, het begrip en de herkenning vond ik het meest waardevol. Daarbij vond ik heel prettig dat we per afspraak konden kijken wat ik op dat moment nodig had. En ik vond het fijn om in bepaalde oefeningen te werken.”

bottom of page